Hogyan csatlakozhat hozzánk?

Az interjú

Miután megkaptuk a vonatkozó referenciákat tartalmazó jelentkezését, toborzási csoportunk előzetes válogatást végez a beadott jelentkezések között.

Azokat a jelölteket, akiknek képességei és végzettsége a legjobban illik az állás követelményeihez, közvetlenül a toborzási csoport hívja be az interjúra. Az interjúk a szóban forgó állástól függően történhetnek telefonon, személyesen vagy egész napos értékelés keretében.

Az interjú vagy értékelés fő célja az, hogy Ön és a Bayer jobban megismerhessék egymást. Bemutatjuk a vállalatot, elmondjuk, mivel foglalkozunk, és részletesebben beszélünk arról az állásról is, mellyel kapcsolatban az interjú történik. Beszélünk a fejlődési lehetőségekről is. Ön pedig minket segíthet azzal, hogy megismerhetjük, milyen tapasztalatokkal érkezik hozzánk, miért érdekli a vállalatunk és mi motiválja a munkában.

A döntésről beszélgetésünk után a lehető leghamarabb értesíteni fogjuk.

Tipp a Bayer HR részlegétől

A célunk az, hogy minél többet megtudhassunk Önről és szakmai hátterréről és eldönthessük, hogy jól tudnánk-e együtt dolgozni. Ezúton is kérjük, hogy időben és felkészülten érkezzen meg a beszélgetésre, hogy kellemes, oldott hangulatban találkozhassunk. Gondolja át, milyen képességei és tapasztalatai teszik alkalmassá az adott állásra, és készüljön fel arra is, hogy elmesélje, hogyan tett szert ezekre tudományos, szakmai és magánéletében.

Ha úgy döntünk, hogy ajánlatot teszünk Önnek, megkeressük, hogy megbeszéljük az ajánlat tartalmát. Ha megegyeztünk, aláírjuk a munkaszerződést. Reméljük, hogy hamarosan a Bayer csapatában üdvözölhetjük Önt!