Miért a Bayer?

Juttatások és jutalmazás

A Bayer elkötelezett amellett, hogy alkalmazottainak a legkorszerűbb juttatásokat kínálja. A juttatások hozzájárulnak az egyének és családjuk egészségéhez, fokozzák anyagi biztonságukat, valamint hozzájárulnak a munkahely és magánélet megfelelő egyensúlyának kialakításához, ami javítja az életminőséget.

Munkahelyeinken magas szintű társadalmi védettséget biztosítunk. A Bayer csoport csaknem minden dolgozója rendelkezik egészségbiztosítással, valamint részesül a vállalat nyugdíjprogramjából. Alkalmazottaink több mint felének munkakörülményeit kollektív vagy vállalati szerződés szabályozza. Folyamatosan azon dolgozunk, hogy még több juttatást adhassunk, és jövőbeni célunk az, hogy a lehető legmagasabb szintű társadalmi védelmet nyújthassuk minden alkalmazottunknak.

Juttatásokra és jutalmazásra vonatkozó megközelítésünk egyik fontos alapelve az, hogy az alkalmazottaknak adott juttatásokat teljesítményükhöz kötjük, így támogatjuk a személyes fejlődést és eredményeket. A globális szabványok szerint végzett munkakör elemzés alapján határozzuk meg az alapfizetéseket. Ezután a fizetéseket a teljesítménytől függően emeljük és számos egyéb juttatással egészítjük ki.

Versenyképes fizetés

A Bayer juttatáscsomagjait úgy alakítottuk ki, hogy megfeleljenek a globális munkaerő szerteágazó igényeinek, és alapfizetésből, bónuszokból, hosszú és rövid távú ösztönzőkből, juttatásokból stb. állnak.

Fontos, hogy rendszeresen ellenőrízzük a külső munkaerő piac által biztosított béreket és juttatásokat, hogy vállalatunknál a munkavállalók fair kompenzációs csomagban részesüljenek.

Rugalmas munkaidő

Mivel fontos számunkra, hogy családbarát munkahelyet biztosíthassunk, alkalmazottaink élhetnek olyan konstrukciókkal, melyek a családi élettel jól összeegyeztethető, hatékony munkavégzést tesznek lehetővé. A Bayer számos lehetőséget kínál alkalmazottainak, akik kiválaszthatják, melyik beosztás felel meg legjobban személyes és szakmai igényeiknek.

Egészségmegőrzés

A Bayer arra törekszik, hogy minden alkalmazottja megfelelő hozzáférést kapjon megfizethető, hatékony egészségügyi szolgáltatásokhoz. Az orvosi vizsgálatok, helyszíni orvosi szolgáltatások, testmozgást biztosító programok és betegség utáni lábadozáshoz nyújtott segítség csak néhány példa arra, hogyan támogatjuk alkalmazottaink jóllétét. Az adott egészségügyi konstrukciók állami egészségügyi programokat is kiegészíthetnek vagy pótolhatnak, és javíthatják alkalmazottaink életminőségét.

Nyugdíjprogram

Ahogy az emberek egyre hosszabb ideig élnek, és fokozódik a nyomás az állami nyugdíjrendszereken, a miénkhez hasonló vállalati nyugdíjjuttatások jó lehetőséget teremtenek az egyéni optimalizálásra. Az alkalmazottak testre szabhatják nyugdíjjuttatásaikat, és több pénzt tehetnek félre későbbre.