Miért a Bayer?

Fejlesztés és csapatmunka

A Bayernél támogatjuk a nyílt és őszinte párbeszédeket, a tudás minélk szélesebb körű megosztását, valamint a külső hálózatokkal kialakított kapcsolatokat. Sokoldalú csapatban dolgozhat vezető szakértőkkel, ahol a globális szakértelem és közös érdeklődés új lehetőségeket nyithat meg. Az izgalmas munka lelkes, okos emberekkel az úttörő ötletektől hatékony megoldásokhoz vezet.

Kultúránk dolgozóinkat rendszeres visszajelzéssel, nemzetközi, sokoldalú csapatokkal, folyamatos oktatással és új lehetőségekkel segíti. Ismerje meg, hogyan fejlesztheti képességeit és szélesítheti látókörét, ha a Bayernél dolgozik.

Visszajelzési kultúra

Alkalmazottaink személyes fejlődése kulcsfontosságú tényező; fejlődésük támogatásának egyik legjobb módja a rendszeres visszajelzés. Teljesítménymenedzsment programunk mellett az egyéni fejlesztési beszélgetést, valamint a 360 fokos visszajelzést is használjuk a Bayer visszajelzési kultúrájának megszilárdítására és alkalmazottaink fejlesztésére.

A fejlesztési beszélgetés keretében a vezetők felelősséget vállalnak beosztottjaik fejlődéséért, miközben az alkalmazottaknak is lehetőséget adnak saját szakmai fejlődésük előmozdítására. E párbeszéd során a munkatársak megbeszélik közvetlen felettesükkel erősségeiket, fejlődési területeiket és karrierjükkel kapcsolatos ambícióikat, amely alapján személyes fejlesztési tervet dolgoznak ki.

A 360 fokos visszajelzés olyan fejlesztési eszköz, mely a vezetőséget azzal segíti, hogy világos képet ad az egyes alkalmazottak teljesítményéről mind a kollégák, mind az üzleti partnerek szemszögéből. Azzal, hogy alkalmazottainkat segítjük egyéni erősségeik és tehetségük fejlesztésében, folyamatosan fejlesztjük vállalatunkat, és olyan munkahelyi kultúrát teremtünk, ahol munkatársaink a legjobb teljesítményt nyújthatják, tanulhatnak és kiteljesíthetik képességeiket.

Nemzetközi csapatokban végzett munka

Mivel a Bayer csoport világszerte 127 országból foglalkoztat munkatársakat, a különböző kulturális háttérrel rendelkező munkatársak, illetve munkatársak és ügyfelek közötti együttműködés segítése nagyon fontos számunkra.

A Bayer olyan sokoldalú munkahely, ahol Ön biztos lehet abban, hogy segítjük a legjobb eredmény elérésében, függetlenül attól, hogy milyen nemzethez tartozik vagy milyen környezetből érkezett hozzánk. Ez a sokszínűség azt jelenti, hogy az Ön kollégái a világ legjobb, legokosabb szakemberei lesznek, jól kialakított munkahelyi kultúrában, és ügyfeleink a lehető legjobb nemzetközi és multikulturális tapasztalatokra építhetnek.

Egyéni fejlődés tanulással

A Bayernél hiszünk abban, hogy a tanulás élethosszig tartó folyamat, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy áldozzunk munkatársaink oktatására és képzésére.

Ezért alkalmazottaink kiterjed oktatási és képzési programokban vehetnek részt, így támogatjuk szakmai és személyes fejlődésüket. Tehetséggondozási alapelveink közül az egyik legfontosabb, hogy építünk a Bayer munkatársaiban rejlő erősségekre, és hasznunkra fordítjuk alkalmazottaink ötletei, kulturális háttere és nézőpontjai sokféleségét. Lehetőséget biztosítunk a vezetők és szakértők következő generációjának a fejlődésre, ezáltal mind munkatársaink, mind a vállalat folyamatosan, fenntartható módon fejlődhet.

A Bayer Akadémia

A Bayer vállalati egyeteme (A Bayer Akadémia) nagy hatású, stratégiai és az üzleti igényekhez alakított képzési lehetőségekkel fejleszti a vezetői és általános menedzsment ismereteket, valamint a funkcionális szakértelmet.

A Bayer Akadémia fontos része a Bayer tehetséggondozó stratégiájának, melynek célja, hogy befektessünk saját dolgozóink fejlesztésébe.

A Bayer Akadémia oktatási programokkal támogatja a munkakörben való fejlődést, valamint segíti alkalmazottainkat abban, hogy megtehessék a karrierjük fejlesztéséhez szükséges következő lépéseket. Szemináriumainkat és képzési lehetőségeinket világszerte, több nyelven kínáljuk, amelyek kielégítik a globális és helyi igényeket.

Ha részt vesz a Bayer Akadémia képzési programjaiban, alakítatja a Bayer jövőjét, ötleteket és tapasztalatokat cserélhet kollégáival, és megismerheti a kreatív gondolkodást lehetővé tevő legújabb kutatási eredményeket. A programba aktívan bevonjuk felsővezetőinket is, és erősítjük a szervezetek közötti együttműködést, hálózatépítést és innovációt.

Globális belső álláshirdetések

Az egyik legfontosabb célunk, hogy minden alkalmazott számára átlátható karrier- és fejlődési lehetőségeket biztosítsunk a Bayer egész szervezetében egészen a felsővezetői szintig, így elősegítve munkatársaink belső mobilitását.

Ezért 2012-ben létrehoztunk egy az állásokat meghirdető belső felületet, ahol munkatársaink első kézből értesülhetnek a betöltetlen állásokról, és könnyen találhatnak új állást bárhol a világon. 

Az átláthatóság javításával és a belső munkaerőpiaci mobilitás fokozásával az álláshirdetések hozzájárulnak ahhoz, hogy munkatársaink olyan állást találjanak a Bayernél, mely a lehető legjobban illik képességeikhez és ambícióikhoz.