Miért a Bayer?

Innováció és megoldások

A Bayernél az innováció vállalati kultúránk része. De az innováció nem csupán laboratóriumainkban van jelen. Véleményünk szerint az innováció az, hogy nyitottak vagyunk az új, nem szokványos megközelítésekre és nézőpontokra. Munkahelyi kultúránkat az hajtja előre, hogy szenvedélyünk és legfőbb vágyunk az előre gondolkozás. Ezért bátorítjuk Önt is arra, hogy kérdőjelezze meg a fennálló helyzetet, és folyamatosan a nyilvánvaló megoldásokon túlmutató megoldásokon gondolkozzon. A társadalom előtt álló legsürgetőbb kérdések megválaszolásához képzelőerőre, ambícióra és bátorságra van szükség.

Ismerje meg, hogy a kutatás-fejlesztési tevékenységünk, a dolgozók kezdeményezései és a munkatársaink legfőbb értékként való kezelése hogyan támogatja a Bayer innovatív, tudományos előremenetelét. Fedezze fel azt is, milyen lehetőségei lesznek a Bayer munkatársaként hatást gyakorolni a vállalatra és befolyásolni innovációs kultúránkat.

Kutatás és fejlesztés a Bayernél

A Bayer kutatás-fejlesztési osztályán dolgozó nagyjából 14 000 kutatót egyetlen cél vezeti: az emberek életének javítása. A laboratóriumainkban kifejlesztett innovációk életmentő emberi és állatgyógyszerektől a növények egészségét javító innovatív kémiai és biológiai termékek széles választékáig terjednek. Minden projektünk célja a társadalom előtt álló nagy kihívások megoldása.

A Bayer által gyártott minden sikeres termék és minden felfedezésünk hajtóereje alkalmazottaink képzelete és bátorsága. A „research” („kutatás”) magazinunk bemutatja a vállalat belső működését, találhat benne innovációink hátteréről szóló történeteket, és megismerkedhet azokkal az emberekkel, akik lehetővé tették mindezt.

Explore research magazine

Az innovációs kultúra megszilárdítása

Egyedül egyikünk sem olyan okos, mint mindannyian együtt. Ezért dolgoztunk ki két kezdeményezést a Bayer munkatársai legjobb ötleteinek és megoldásainak összegyűjtésére: A „WeSolve” („Megoldjuk”) program keretében az alkalmazottak fogós kérdéseket tehetnek fel és választ kérhetnek kollégáiktól, a Bayer ötlettárháza pedig a vállalat fejlesztésére vonatkozó ötleteket vár.

Tudásunkat és találékonyságunkat kombinálva biztosíthatjuk, hogy leginnovatívabb ötleteink nem vesznek el, és ügyfeleink és a társadalom hasznára válnak.

A Bayer dolgozói felmérése

A Bayer dolgozói felmérésének célja az, hogy az alkalmazottakat bevonjuk a vállalat életébe, és minden területen ösztönözzük az innovációt. Kétévente minden dolgozót felkérünk, hogy adjanak visszajelzést a stratégiánkról, kultúránkról és a munkahelyi körülményekről.

A felmérés során kifejtett vélemények nagyon fontosak a Bayernek. A felmérés eredményei alapján világszerte többféle kezdeményezést és fejlesztést is elindítottunk.